Dichtbij huis

Veel mensen die bij mij aankloppen voor een coachingstraject hebben de stille hoop dat ze op iets uitkomen waar ze nog nooit aan gedacht hebben. En daarbij hopen ze diep vanbinnen dat ik dat vergezicht uit een hoge hoed tover. Dat gevoel ken ik zelf uiteraard ook. Het verlangen dat iemand anders zegt wat je moet doen of wat het verlossende antwoord is en dat het dan goed komt. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Inmiddels weet ik dat het niet zo werkt, uit eigen ervaring en uit het werken met cliënten. Iemand anders kan je begeleiden op je zoektocht, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Zo had ik vorige week een gesprek met een cliënt waarbij ik weer verbaasd was hoe dichtbij huis de antwoorden vaak liggen. We hadden al een aantal gesprekken gehad waarbij verschillende opties de revue hadden gepasseerd. Allemaal hadden ze te maken met zorg.

Maar wat was nou het ene? Waar ging haar hart sneller van kloppen?

Ze vertelde over haar buurjongetjes van 2 en 4. Jochies die geregeld bij haar aankloppen. Als zij er zijn gaat het stromen. ‘Kom trekken jullie je laarsjes aan’, zegt ze dan en dan gaan ze lekker struinen in het weiland achter hun huis. Vies worden mag. Of stiekem koekjes eten achter het keukenkastje. Een beetje stout doen net als Pippi Langkous, een van haar jeugdhelden. Kinderen zelfvertrouwen geven, laten weten dat het goed is hoe ze zijn en wat ze doen. Dat het prima is om Sinterklaas blauw te tekenen in plaats van rood. Wat maakt het uit? Als zij het maar mooi vinden. Een locatie om met kinderen te werken? Ze doet vrijwilligerswerk op een molen. De eigenaar is heel open-minded. Wie weet kan ze daar terecht met haar eigen coaching praktijk voor kinderen. Hoe leuk is dat als kind? Naar de molen gaan om te spelen en ondertussen gesterkt te worden in wie je bent.

Mijn hart gaat open als iemand dat talent laat zien en daarmee alles geeft wat ze in huis heeft. Ik geloof dat we het antwoord niet dichter bij huis hadden kunnen vinden.

Ben je ook benieuwd van welke baan jouw hart sneller gaat kloppen? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dichtbij huis
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *