Voor een studie die bij je past

Na de middelbare school moet je een keuze maken voor een vervolgopleiding. Veel scholieren vinden het heel moeilijk om de juiste keuze te maken. En dat is niet meer dan logisch. Hoe weet je nou op je 17e of 18e wat je later wil gaan doen? Moet je HBO gaan doen of WO, in welke stad wil je gaan studeren en vooral wàt moet je gaan studeren? Er zijn zoveel studies dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je ouders adviseren je misschien een bepaalde richting, je hebt het er met vrienden of vriendinnen over wat bij je zou passen, je hebt waarschijnlijk al een aantal open dagen bezocht van vervolgopleidingen. En nog steeds twijfel je of weet je niet wat je moet kiezen. Als dit herkenbaar is voor je, ben je bij WerkenLevenStuderen aan het goede adres.

Studiekeuze

Ik onderzoek samen met jou studierichtingen die bij je kunnen passen. Door te kijken naar je interesses, naar wat je belangrijk vindt en ook wat je mogelijk belemmert. Door vragen te stellen over wat je als kind leuk vond om te doen. Ik hou niet zo van testen, maar werk vooral met jouw eigen verhaal. Dat is het meest herkenbaar en ligt het dichtste bij jezelf. Dat noem ik, studeren vanuit eigen wijsheid. Want ergens in jou ligt het antwoord besloten, alleen kan je daar nu even niet bij. In drie gesprekken onderzoeken we wat je allemaal in huis hebt en welke studierichting daar het beste bij past.

Heroriëntatie

Ben je gestopt met je studie en weet je niet goed welke vervolgstap je moet nemen? Er zijn meer mensen die gestopt zijn met de studie van hun eerste keuze. ‘The proof of the pudding is in the eating’, zeggen de Engelsen. Misschien viel -wat tijdens de open dag best leuk leek- in de praktijk gewoon tegen. Of heb je zo van het studentenleven genoten dat het halen van je BSA niet meer gaat lukken. Tsja, het studentenleven is ook leuk! Wat de reden ook mag zijn, het is goed om de balans op te maken. Je weet in ieder geval wat je niet wil, nu is het zaak om te onderzoeken wat wèl bij je past. Onder het kopje Studiekeuze kun je lezen hoe ik daarbij te werk ga.

Masterkeuze

Je hebt je Bachelor of HBO-opleiding afgerond en moet een keuze maken voor een Master. Best weer een lastige keuze. Er is opnieuw veel te kiezen. Je krijgt meer zicht op het einde van je studie en dus op werk. Daardoor vraag je je misschien af wat je na je studie zou willen gaan doen en of in die richting wel voldoende werk is. Het kan ook zijn dat je Bachelor of HBO-opleiding qua inhoud wat tegen viel en wil je koers zetten naar iets anders. Of je twijfelt over een aantal richtingen, maar kan geen knoop doorhakken. Waar doe je goed aan? In een gratis kennismakingsgesprek inventariseren we met welke methode je het beste antwoord krijgen op jouw vraag. Ik heb verschillende mogelijkheden (waaronder het Career Story Interview of een op maat gemaakt traject vergelijkend met het Koersonderzoek) die ik je nader zal toelichten.

Sessie & Tarieven

Studiekeuzebegeleiding bestaat uit 3 sessies van 1,5 uur. De kosten voor het gehele traject (3 sessies inclusief uitgebreide rapportage) bedragen € 495,- incl. BTW. De sessie worden per keer gefactureerd, zodat de kosten verspreid worden over de loop van het traject.

Ben je benieuwd?

Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Onder het genot van een kop koffie of thee leg ik je verder uit wat ik voor je kan betekenen en hoe ik werk. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.