De Aanhouder Wint

Onlangs kreeg ik zomaar een email van een cliënt waar ik in 2015/2016 een loopbaantaject mee had gedaan. Hij wilde me even een update geven, me laten weten hoe loopbaancoaching en mijn tips hem geholpen hadden. In het koersonderzoek wat hij bij me gevolgd had, waren we op een richting uitgekomen waar hij niet direct in kon beginnen. Zijn achtergrond en ervaring sloten niet helemaal aan bij datgene wat hij wilde. Wat iemand daar vervolgens mee doet, is natuurlijk altijd een vraag. We namen afscheid.

En opeens was daar die mail ….

Hij had de afgelopen jaren flink hard gewerkt aan zijn koers. Direct na het traject was hij van werkgever gewisseld. Een baan die nog niet helemaal overeenkwam met zijn wens, maar een baan waarin hij wel veel contacten kon leggen. Hij maakte nog een overstap en zijn netwerk breidde zich uit. Op kleine schaal kon hij doen wat hij graag wilde, evenementen organiseren. Na verloop van tijd werd hij door een netwerkcontact getipt op een hele leuke functie in een museum. Hij solliciteerde, moest een casus voorbereiden en kreeg de baan! Direct nadat hij was aangenomen, moest hij zijn casus uitwerken en in de praktijk brengen.

Een wending in je loopbaan komt je niet altijd aanwaaien

Dat blijkt maar weer. Met doorzettingsvermogen, tactische oplossingen maar wel met een duidelijke koers voor ogen is mijn cliënt gekomen waar hij wilde zijn! De zaadjes die 5 jaar geleden geplant werden, zijn nu tot bloei gekomen. Wat een prachtig verhaal. Het kan dus echt, ook nu, want de baan waar hij al die jaren na toe heeft gewerkt heeft hij in de Corona-crisis gekregen. Van dit soort berichten word ik zo ontzettend blij. Loopbaancoaching is zo zinvol. Het reflecteren waar je staat binnen je loopbaan, het onderzoeken wat bij je past, wat je wil en kan en vervolgens koers zetten naar de richting waar je blij van wordt. Doen wat je het beste kan en je het leukste vindt. Krijg je er al zin in? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

De Aanhouder Wint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *