Floris, 35 jaar, Controller

Ik durf te stellen dat ik dankzij Jacqueline een mooie stap in mijn loopbaan heb durven te zetten. Het traject bestond uit 7 sessies waarbij het steeds heel vertrouwd en gezellig was. Alsof ik bij een vriendin op de koffie was. 

Door inspirerende opdrachten en mij de juiste vragen te stellen, stuurde ze me steeds de juiste richting op. Zo liet ze mij inzien dat ik het antwoord op de vraag “wat wil ik nu” altijd al bij me droeg. Het eindresultaat was een prachtige levenstekening die me mijn huidige prachtbaan heeft opgeleverd.

  

Joost, 50 jaar, Roostermaker Middelbare School

Tijdens een turbulente fase in mijn leven voelde ik de noodzaak een nieuwe weg in te slaan. Hoe en waarheen wist ik niet precies. 

Ik geloof altijd dat er in tijden van persoonlijke storm mensen op je pad komen die je daarbij kunnen helpen. Jacqueline kwam ik op mijn pad tegen. Samen zijn we het coachingstraject ingegaan.

Van te voren wisten we dat er niet een lijstje uit zou komen met daarop het beroep dat ik moest gaan doen. Wat er wel uit zou komen wisten we ook niet. We zijn gaan schatgraven. Op een zeer persoonlijke maar ook professionele en leuke manier hebben we uiteindelijk de sleutel tot mijn schatkist gevonden. Daarmee kan ik een nieuwe weg inslaan.

Het hele proces heb ik gezien als een reis waarvoor ik een rugzak moest inpakken. Jacqueline gaf mij de handvaten en inzichten om zelf een lijstje samen te stellen. Door de gesprekken en oefeningen kon in gaandeweg zelf bepalen wat ik in die rugzak deed. Ieder mens draagt een rugzak met zich mee. In die van mij zitten nu ook waardevolle hulpmiddelen en herinneringen waarmee ik mijn reis kan voortzetten.

Jacqueline heeft mij daarbij begeleid. De nadruk lag altijd op richting geven, niet op de bestemming bepalen. Dat heb ik zelf gedaan! Dat vind ik de kracht van de werkwijze van WerkenLevenStuderen.

  

Céline, 24 jaar, Programma-coördinator NGO

In mijn studie had ik veel verschillende interessegebieden, van psychologie tot internationaal recht. Tijdens mijn baan als consultant had ik het gevoel dat ik onvoldoende geprikkeld werd, en ik liep in het eerste jaar na mijn studie vast in mijn werk. Dat het niet goed zat, voelde ik aan alles.

Maar ik vond het lastig om al binnen een jaar mijn baan op te geven, en wist ook niet goed wat ik dan wél wilde. Samen met een professional nadenken over een volgende stap leek me fijn.

In eerste instantie vond ik het best spannend: is zo’n traject wel iets voor mij? Ik ben jong, en heb nog helemaal geen carrière achter me. Maar ik heb ervaren dat een coachingstraject juist ook dan waardevol kan zijn. Door Jacqueline heb ik ontdekt wat ik belangrijk vind in mijn werk en heb ik handvaten gekregen om daar actief vorm aan te geven. Tijdens de sessies deden we verschillende oefeningen om mijn voorkeuren en interesses concreet te maken, iets wat tot dan toe een gevoel was geweest waar ik nooit goed woorden aan kon geven. En door een levensbiografie te schrijven, kwamen we samen achter onbewuste patronen die me hielpen om te begrijpen waarom ik was vastgelopen – en, minstens net zo belangrijk, hoe ik dat in de toekomst kan voorkomen. Gedurende de sessies kwam er steeds meer een richting in mijn gedachten, en was Jacqueline een waardevolle sparringpartner voor alle gedachten en gevoelens die naar boven kwamen. Ze is doortastend en scherp zonder een oordeel te vormen, en op persoonlijk vlak gewoon een heel fijn mens.

Het feit dat Jacqueline, naast loopbaancoach, geregistreerd psycholoog is, was voor mij van onschatbare waarde. Buiten mijn werkzame leven kwamen er zo een aantal dingen naar boven waar ik aan kon werken, en waardoor ik steviger in mijn schoenen sta. Ik heb na onze gesprekken de switch gemaakt naar de humanitaire hulpverlening op Lesbos: werk waarin ik me breed kan ontwikkelen en veel voldoening uithaal. Jacqueline heeft me het zelfvertrouwen gegeven om mijn dromen na te jagen. Ik kan het traject iedereen aanraden!

  

Eva, 62 jaar, Maatschappelijk werkster

Door te gaan voelen i.p.v. te blijven rationaliseren ben ik dicht bij mezelf gekomen. Mijn innerlijke criticus die zo bepalend is mijn leven heb ik een andere plek kunnen geven…..wat een bevrijding.

Het proces wat ik met Jacqueline gegaan ben en haar betrokken, deskundige werkwijze had ik voor geen goud willen missen.

  

Diana, 32 jaar, Adviseur Functioneel Beheer

“Jacqueline heeft me geholpen mijn talent te ontdekken en de dingen die mij energie opleveren op werkgebied.

Maar minstens net zo belangrijk heb ik inzicht gekregen in wat mijn belemmerende overtuigingen waren om daadwerkelijk actie te ondernemen en hoe hiermee om te gaan. Mede dankzij haar is per 1 mei mijn eigen onderneming een feit!

  

Chantal, 27 jaar, Bedrijfskundige

Na mijn studie wist ik niet goed wat ik wilde doen qua carrière en waar mijn zwakke en sterke punten lagen. Zodoende kwam ik bij WerkenLevenStuderen uit.

Ik heb de begeleiding vanuit WerkenLevenStuderen als zeer prettig ervaren. De begeleiding bestaat namelijk niet alleen uit sessies, maar ook uit opdrachten die je thuis maakt en tijdens de sessie behandelt. Dit heeft mij tot verschillende inzichten doen komen en bijgedragen aan een stukje zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heerst er een informele en prettige sfeer en staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Dankzij WerkenLevenStuderen ben ik een stukje zelfverzekerder en wijzer geworden in mijn zoektocht naar een passende baan.

  

Simone, 49 jaar, Software test consultant

Een vriendin verwees me naar Jacqueline omdat ik echt niet wist wat ik verder wilde op werkgebied. Ik vond het fijn dat Jacqueline veel verschillende methodes inzet om tot inzicht te komen en daarbij rake vragen stelt.

Wat ik professioneel vond was dat ze niet strict vasthield aan het vooraf afgesproken traject, maar steeds keek wat nodig was. Zo hadden we uiteindelijk ook een gesprek minder nodig. Ik kijk erg positief terug naar dit coachtraject.

  

Marlies, 31 jaar, Onderwijskundige

De persoonlijke en warme begeleiding van Jacqueline voelt voor mij als een investering in mezelf.

Jacqueline weet mijn denkpatronen bloot te leggen en mij, door scherpe denkvragen te stellen, een spiegel voor te houden. De begeleiding helpt mij om tot meer zelfinzicht te komen en meer richting te geven aan wie ik wil zijn en wat ik wil bereiken.

  

Ireen, 48 jaar, Projectcoördinator

De afgelopen 10 jaar heb ik meerdere keren een coachingstraject bij WerkenLevenStuderen gevolgd en soms spreek ik nog wel eens af als ik tegen bepaalde dingen aanloop in mijn werk en behoefte heb om te sparren.

Jacqueline biedt een persoonlijke, heldere en gestructureerde aanpak. Ze is heel attent en alert, en zorgt dat ze je echt leert kennen. Tijdens de sessies hielp ze mij lastige kwesties van meerdere kanten te bekijken, te observeren, te ontwarren, te accepteren en los te laten. Niet met opgelegde inzichten maar door je te begeleiden in je eigen proces. Dit is mij en mijn werk enorm ten goede gekomen.

  

Marloes, 30 jaar, Projectmanager en facilitator

Jacqueline heeft mij geholpen bij mezelf naar boven te krijgen wat mij drijft, waar ik plezier aan beleef en wat ik belangrijk vind in mijn werk.

Door op meerdere manieren in haar sessies aan deze thema’s te werken weet ik niet alleen ‘rationeel’ wat mij drijft maar is het echt in mij geïnternaliseerd. Hierdoor kan ik gemakkelijker en bewuster keuzes maken in mijn werk die mij het werkplezier en de ontwikkeling opleveren die ik zoek.

  

Bert, 44 jaar, Planner

Jacqueline gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak van je probleem en daarbij behorende gedrag. Ze schroomt niet op met scherpe observaties dit proces te bespoedigen.

Ik ervaar mijn sessies met haar als productief en zeer leerzaam. Daarnaast biedt ze je houvast door je nadat je de oorzaak kent via oefeningen te werken aan blijvende verandering in je gevoelens en daaruit vloeiend je gedrag.