Droomberoep

In loopbaantrajecten geef ik vaak de opdracht om een lijst te maken van tien droomberoepen. Het is een oefening om de fantasie de vrije loop te laten. Niet om in luchtkastelen te belanden, maar om te onderzoeken wat de rode draad is in al die droomberoepen. Voor de een is dat een enorme klus, de ander schudt er zo meer dan tien uit de mouw. Inmiddels heb ik de meest leuke en creatieve droomberoepen voorbij zien komen. Wat als alles kon en alles mocht, dan werd ik ….. kunstenaar, trendwatcher, yoga-docent, choreograaf, circusartiest, mediator, piloot, professioneel triatleet, teammanager van een olympisch team, documentairemaker, coach, modeontwerper, zangeres, politica, vinoloog, boswachter of eigenaar van een B&B. De laatste twee beroepen komen met enige regelmaat terug.

Een tijd geleden had ik een cliënt met als droomberoep een B&B in Spanje.

Hij was al Spaans aan het leren. Het was de gezamenlijke droom van hem en zijn partner om een huis in Spanje te kopen. Het leek hem leuk om een B&B te beginnen en het gasten naar de zin te maken, van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Hij had ideeën over het organiseren van workshops en wilde het vooral niet standaard laten zijn. Hij was realistisch genoeg om in te zien dat het een ingrijpende keuze zou zijn en dat het gedegen voorbereiding vroeg. Bovendien was hij ook commercieel en dacht na over hoe dit idee rendabel zou kunnen zijn.  Hij werd er blij van en er straalde kracht van hem uit als hij sprak over zijn ideeën. Van huis uit had hij meegekregen dat werken in de financiële sector een goede keuze was. Een B&B was dus eigenlijk geen serieuze optie. Dat was een hobbel om te nemen. Want die gedachten gaan vaak in onszelf huizen. Daarnaast had zijn partner een goede baan en de nodige ambitie. Die geef je niet zomaar op. Enfin, er waren naast de droom de nodige beren op de weg. Na afronding van het traject verdween hij uit beeld. Met enige regelmaat vroeg ik me af hoe het met hem zou zijn. Op een gegeven moment zag ik, fietsend door Utrecht, dat zijn huis te koop stond.

Zou hij dan toch ….?

Onlangs ontving ik een mail, van mijn cliënt. Een aankondiging voor de opening van El Nispero Dulce. Een B&B op een prachtige plek met een fantastisch uitzicht, centraal gelegen in Andalusië. Een locatie van waaruit je de vele bezienswaardigheden in die streek kunt bezoeken. Ze hadden de sprong gewaagd, hun droom gevolgd. Het was hard werken geweest, maar de eerste boekingen zijn er. De website ziet er veelbelovend uit. Wat word ik daar blij van! Wat begon met een oefening werd werkelijkheid. Sommige dromen komen, met een gezonde dosis realisme, dus uit. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.elnisperodulce.com. Ik weet zeker dat je als gast in de watten gelegd zal worden en dat aan alles gedacht is.

Ook op zoek naar jouw droomberoep? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Droomberoep

1 thoughts on “Droomberoep

  • juni 11, 2020 om 4:12 pm
    Permalink

    Pff wat een prachtig en zeker ook mooi geschreven verhaal. Inspirerend. Dank voor het delen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *