Werken wordt zoveel leuker

Werk doen dat bij je past, omdat je hart ernaar uitgaat en je het nu eenmaal goed kan. Dat klinkt heel simpel maar we weten vaak half niet wat we allemaal in huis hebben, waarvoor we in de wieg gelegd zijn. Het bewust worden daarvan is een van de belangrijkste pijlers in de loopbaantrajecten van WerkenLevenStuderen.

We brengen in kaart wat je talent is, je kwaliteiten zijn, wat je motiveert, wat je energie geeft, wat je belangrijk vindt en welke branches en beroepen bij je passen. Daarnaast kijken we ook wat je mogelijk tegenhoudt om keuzes te maken. We worden nog weleens geplaagd door beperkende overtuigingen over onszelf, zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘wie zit er op mij te wachten’. Het is goed om die overtuigingen in beeld te brengen en te weten hoe je daarop een andere manier mee om kunt gaan. Het belangrijkste vind ik dat je werk kan gaan doen dat je plezier geeft en in overeenstemming is met jouw unieke talent en kwaliteiten. Dat maakt werken zoveel leuker!

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Klik hieronder voor meer informatie.

Methodieken

KoersonderzoekEen uitgebreid onderzoek naar wat jij in huis hebt
Career Story InterviewEen kort, bondig en diepgaand onderzoek
OutplacementAls je afscheid moet nemen
SolliciterenWanneer je gericht hulp nodig hebt bij het solliciteren
Werkfit-traject UWVAls je door ziekte of beperking bent uitgevallen
A la carteEen traject op maat

Kennismakingsgesprek

Vrijblijvend

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek stemmen we af welke vorm van coaching het beste bij jou en jouw vraag past. Je kunt een afspraak maken in Utrecht of Bilthoven. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, je bent van harte welkom.


Koersonderzoek

Uitgebreid onderzoek naar wat jij in huis hebt

In een koersonderzoek bekijken we letterlijk of je nog op koers bent in je loopbaan. De vraag ‘waar ben je voor in de wieg gelegd?’ staat centraal, met als subvragen ‘Wie ben je, wat kan je, wat wil je, wat zoek je en waar kan je dat vinden?’. Dat onderzoeken we onder andere door het voeren van gesprekken, het kijken naar thema’s in je levensverhaal, kernkwaliteiten, het definiëren van talent, het kijken naar droomberoepen, loopbaanwaarden, energiehuishouding, het doen van de beroepenschatkist. Een scala aan opdrachten die uitmonden in een loopbaan-perspectief dat bij je past en realiseerbaar is. Een koersonderzoek bestaat uit ca 7 gesprekken van 1,5 uur die doorgaans om de twee weken worden gehouden.

Career Story Interview

Kort, bondig en diepgaand

Wanneer je in kort tijdsbestek antwoord wil op jouw loopbaanvraag, dan past het Career Story Interview wellicht bij jou. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Mark Savickas en bestaat uit een interview waarin een aantal biografische vragen worden gesteld. Als je voor een loopbaankeuze staat, vind je in het verleden veel aanknopingspunten. In feite liggen alle antwoorden in jezelf besloten alleen kan je daar zelf soms niet bij. Op basis van het interview wordt een rapportage geschreven waarin de rode draad zichtbaar wordt die belangrijk is in jouw werk en leven. Van daaruit wordt duidelijk wat een logische volgende stap is in jouw loopbaan. In een tweede gesprek bespreken we deze rapportage en kijken we hoe je die volgende stap kan concretiseren. Dat doen we door branches en beroepen te inventariseren met behulp van twee testen. Daarna ga je je oriënteren op de arbeidsmarkt of op opleidingen. In een derde en laatste gesprek kijken we wat die oriëntatie heeft opgeleverd, stellen we een actieplan op en sluiten we het traject af. Dit traject bestaat uit drie gesprekken in een tijdsbestek van 2 maanden.

Outplacement

Als je afscheid moet nemen

Wanneer je gedwongen afscheid moet nemen van je huidige werkgever, kun je bij WerkenLevenStuderen ook terecht voor outplacement. In een outplacementtraject word je begeleid naar een nieuwe bij jou passende baan. Het bestaat uit een uitgebreid koersonderzoek (zie hierboven) waarbij ook stilgestaan wordt bij het afscheid nemen van de oude werkplek. Daarna volgen de zogenaamde marktoriëntatie (waar vind ik wat ik zoek?) en marktbenadering (hoe kom ik daar?). De duur van een outplacement-traject varieert van 4 tot 9 maanden.

Solliciteren

Wanneer je gericht hulp nodig hebt bij het solliciteren

Hoe presenteer jij je op jouw unieke wijze? WerkenLevenStuderen geeft deskundig advies bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken en succesvol netwerken. Een van de mogelijkheden is het maken van een video-CV of sollicitatie-video. Eerst brengen we in kaart wat jij allemaal in huis hebt door middel van het koersonderzoek of het Career Story Interview. Daarna brengen we dat in beeld samen met Jeremy Flohr. Hij is Videographer en Sound Engineer en heeft het filmpje voor deze website gemaakt. Jeremy stelt je op je gemak en zorgt er op die manier voor dat jij in beeld komt zoals je bent.

Werkfit-traject UWV

Als je door ziekte of beperking bent uitgevallen

In samenwerking met Rien Hordijk van het Loopbaanperspectief begeleidt WerkenLevenStuderen mensen voor het UWV. Als je al een tijd uit het arbeidsproces bent kan je wel een steuntje in de rug gebruiken. Bij de Perspectiefwerkplaats zijn we benieuwd naar jouw verhaal. Waarschijnlijk heb je de nodige beproevingen gehad in jouw leven. Hoe heb je hiermee om leren gaan? Wat heb je juist geleerd van jouw ziekte of beperking? Wellicht is dat ook een kracht geworden, zonder dat je je dat zelf bewust bent en kan je dat in werk gaan inzetten. We gaan uitgebreid onderzoeken wat je allemaal in huis hebt aan talent en kwaliteiten. We bouwen aan het vergroten van je zelfvertrouwen en onderzoeken wat je leuk zou vinden om (weer) te gaan doen. Onder andere door middel van jouw netwerk gaan we kijken naar mogelijkheden voor het doen van een stage of vrijwilligerswerk. Op die manier zorgen we ervoor dat je weer werkfit wordt en kan gaan deelnemen aan het arbeidsproces.

Kijk voor meer info op: www.loopbaanperspectief.nl/perspectief-werkplaats.

A la carte

Een traject op maat

Het is ook mogelijk om een traject op maat samen te stellen met elementen uit de bovenstaande trajecten, zodat het traject naadloos bij jou en jouw vraag aansluit. Sommige mensen hebben al het nodige gedaan aan coaching en het is zonde om dingen dubbel te doen. In het kennismakingsgesprek inventariseren wat je nodig hebt om antwoord te vinden op jouw vraag en maak ik op basis daarvan een voorstel.

Sessies & Tarieven

De sessies voor loopbaancoaching duren 1,5 uur. De kosten bedragen € 85,- per uur excl. BTW. De kosten van het koersonderzoek (7 sessies ) bedragen in totaal € 1.080,- incl. BTW. De sessies worden per keer gefactureerd zodat de kosten verspreid worden over de loop van het traject. De kosten van het Career Story Interview (3 sessies inclusief uitgebreide rapportage) bedragen € 495,- incl. BTW.