North Sea Jazz en talent

Het North Sea Jazz festival gaat dit jaar door de Corana-crisis helaas niet door. Ik ben een fervent bezoeker van het festival. Ik hou van de muziek èn de sfeer. Een aantal jaren geleden bezocht ik het festival samen met een vriendin en begonnen wij met een concert van Bobby McFerrin (kleine impressie https://www.youtube.com/watch?v=yOZotGtEhT8 ).

Voor degene die hem niet kennen, hij is de zanger van het liedje ‘Don’t worry, be happy’. Bobby McFerrin was eregast op het North Sea Jazz en trad onder andere op met Richard Bona en Cyro Baptista. Richard Bona is zanger/bassist en een grote favoriet van mij. Als hij lacht gaat de zon schijnen. Cyro Baptista is een percussionist en kon zo de broer van Swiebertje zijn.

Het werd een concert om nooit meer te vergeten.

Drie mensen die muziek maakten, improviseerden en zóveel plezier hadden met elkaar. Bobby McFerrin die zijn lichaam gebruikte als stem. Hij zong, bootste met zijn stem muziekinstrumenten na, klapte in zijn handen, trommelde op zijn borst. Het was fenomenaal. Hij zat daar op een stoel, in een eenvoudig zwart T-shirt en een spijkerbroek. Niks geen glitter en glamour. Bobby McFerrin belichaamde voor mij het veelbeschreven ‘leven in het nu’. En omdat hij dat is, nam hij de hele zaal mee. Na afloop was de hele zaal stil. We waren getuigen geweest van iets bijzonders.

Wat een talent.

In alle eenvoud uitdrukking geven aan datgene wat van nature door je heen stroomt en daarmee het beste geven van jezelf. En van deze passie je werk kunnen, mogen maken. Ok, Bobby McFerrin is uniek.  Maar juist omdat hij in het voetlicht staat, kunnen we van hem leren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft. Deze periode brengt veel onzekerheid met zich mee. Wie weet brengt het je ook op gedachten waar jij graag uitdrukking aan zou willen geven in je werk en leven. Het is in die zin ook een kans. ‘Don’t worry, be happy’ ik durf het bijna niet te zeggen nu, maar ik wens het je wel toe.

Groet, Jacqueline

Ben jij ook benieuwd naar wat muziek brengt in jouw leven? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

North Sea Jazz en talent
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *